subottsi.com.ua

Учівське самоврядування в ОНЗ «Суботцівська ЗШ І-ІІІ ступенів» 2020

parlamentОдним із актуальних питань освіти є самореалізація учнівської молоді. Шляхом залучення її до участі в прийнятті важливих та відповідальних рішень можна виховати особистість, яка зможе активно діяти у всіх сферах життя своєї держави, свого колективу. Таким органом в середовищі ОНЗ «Суботцівська ЗШ І-ІІІ ступенів» є шкільний парламент дітей!

Шкільне самоврядування ОНЗ «Суботцівська ЗШ І-ІІІ ступенів» включає в себе парламент дітей, який складається з різноманітних комісій, що сприяють гармонійному розвитку особистості, а очолює їх голова учнівського самоврядування та старостат.

 

Головою учнівського самоврядування та Головою Знам’янського районного парламенту дітей впродовж 2018-2020-х років є Бондаренко Валерія.

Голова Комісії з питань освіти – Зайцева Дар’я, заступник – Руденко Вікторія;

Голова Комісії з питань захисту прав дітей – Корлюк Ілля, заступник – Руда Каміла;

Голова Комісії з питань культури та дозвілля – Коваль Діана, заступник – Руда Каміла;

Голова Комісії з питань інформації – Євстігнєєва Анна, заступник – Табунченко Едуард

Голова Комісії з питань фізкультури – Кривозерський Олександр, заступник – Чистов Владислав.

    Враховуючи традиції, особливості, потреби школи, інтереси і запити школярів, парламент складає конкретний план заходів на навчальний рік, вивчає перспективні напрями роботи учнівського колективу.

Важливою ланкою самоврядування має бути чергування класів по школі. Черговий клас забезпечує порядок у школі та їдальнях, веде облік відвідування учнями школи, контролює та оцінює вологе прибирання класних приміщень.

З метою забезпечення результативності системи шкільного самоврядування, учні мають змогу здобути додаткові знання на провідних онлайн-сервісах, зокрема Prometheus. Цьогоріч, Акішева Марина та Бондаренко Валерія отримали сертифікати з курсу: «Ефективна взаємодія органів місцевого самоврядування з громадкістю». Важливою у роботі була участь в Всеукраїнському форумі «Етичне лідерство», який відбувався в м.Києві, де Бондаренко Валерія здобула нові знання та навички.

Окрім вищезазначеного, традиційно беремо участь у районних, обласних та Всеукраїнських фестивалях. Зокрема, на районному та обласному етапі фоторобіт на тему «Насильству - Ні!», Акішева Марина здобула впевнену перемогу та отримала цінний приз – планшет.

У період з 21-24 квітня 2020 року відбувся XXV Всеукраїнський відкритий фестиваль дитячої та юнацької творчості, присвячений Всесвітньому Дню Землі на тему: "Сучасна Україна моїми очима". В номінації "Громадська думка" команда Знам'янського РПД здобула загальнокомандне ІІІ місце. Бондаренко Валерія презентувала напрямок: Державна стратегія "Держава в смартфоні", де показала креативний підхід до виконання конкурсних завдань і була відзначена членами жюрі.

Шкільний парламент активно працює над проектом «Особливі – не вирок!» розробляючи різноманітні матеріали для дітей з особливими освітніми потребами.  

Отож, шкільне самоврядування – найактивніша частина шкільного середовища, яка своїми діями на прикладом вмотивовує та надихає учнів на нові позитивні, якісні зміни!