subottsi.com.ua

Свято Хліба в Суботцівській школі 2014

svyato hlibaБагато гарних і славних традицій має Суботцівська школа. Улюбленими для дітей давно вже стали Свято книги, Свято української мови, Свято казки, Свято Веселкової країни,  Свято української пісні, Свято матері тощо. Важко враз пригадати і перелічити усе те, що проводиться в школі з метою виховання справжніх патріотів  рідної держави,   небайдужих до  подій, що відбуваються в рідній Україні .

14/11/2014 р. з ініціативи Суботцівського учнівського парламенту було організовано традиційне загальношкільне свято - Свято Хліба. Цього року воно було по - особливому урочистим та незвичайним, бо мало національний, патріотичний відтінок.  «Я люблю Україну» - такі слова майоріли на спеціальних  жовто-блакитних значках на грудях в учителів, школярів та батьків, які символізували про участь кожного з них в акції «Допоможемо Україні».  А напередодні усі діти долучилися до флешмобу «Учні Суботцівської школи захисникам України». На величезному аркуші паперу вони малювали свої долоньки, на яких  писали побажання воїнам, що захищають рідну державу. Серед дитячих побажань були: «Повертайтеся швидше живими», «Ми вас любимо і чекаємо», «Ми пишаємося вами», «Хай живе Україна!», «Герої не вмирають!», «Слава Україні!», «Героям слава!», «Захистіть Україну!», «Збережіть нашу землю», «Україна понад усе!»...  Кожна дитина вклала в одне речення на намальованій  долоньці частинку своєї душі і серця, яка, сподіваємося, буде допомагати і зігрівати наших захисників, вселяючи  віру у  їх святу  і праведну справу, надихаючи їх на нові  героїчні подвиги  в ім’я України тощо.

Яка все-таки прекрасна і багата Суботцівська земля! Прикрашені вишитими рушниками та скатертинами столи аж гнулися від різноманітних виробів із хліба. Тут було усе, чого б тільки забажала душа: духмяні короваї, запашні паляниці, солодкі тістечка, смачні пиріжки, бублики, рогалики, крученики, вареники…тощо. Кожен клас з надзвичайною відповідальністю та творчим підходом поставився до справи.  Гарний настрій гостям свята дарували учні 7-а і 7-б класів, а також Карнаухова Любава (10 клас) та Карнаухов Радіон (9-б клас). Звучали українські пісні,  проза та поезія, мудрі настанови та поради. І ось настає найочікуваніша мить – відкривається ярмарок. Нарешті можна поласувати  смакотою та ще й позмагатися, хто більше вторгує від свого краму.

Старалися всі: одні купували, інші - продавали. І так усі дружно вторгували аж три тисячі триста дванадцять гривень і п'ятнадцять копійок.  До речі, найбільше  зібрали  учні 7-а класу, а серед дітей найактивнішою була Лукашова Світлана.  Всі кошти , виручені на ярмарку, діти вирішили передати через  односельця Фотовенко Бориса Борисовича, який служить на захисті  України, нашим воїнам-визволителям прямо в зону АТО.

Користуючись нагодою, дякуємо усім батькам за розуміння, підтримку та співпрацю.

Слава Україні! Героям слава! 

Педагог-організатор Грузін Світлана Василівна