subottsi.com.ua

Козацькі забави 2014

IMG 9596 300Кожна школа нашого району різниться тим, що має, поряд із загальноприйнятими особливостями ведення  навчально-виховного процесу, свої власні, улюблені дітьми, вчителями, батьками, традиційно уже напрацьовані,  різноманітні методичні заходи, конференції, фестивалі, свята…

Приміром,  у Суботцівській школі систематично проходять районні та обласні семінари з багатьох навчальних дисциплін, спортивні змагання різних рівнів.  Педагогічний колектив докладає багато зусиль, щоб подібні заходи проходили вдало і присутні брали з них щось корисне для своєї роботи.

Однак, дійсно улюбленим, бажаним, очікуваним у школі та селі є спортивне свято Козацькі забави. У них беруть участь учні 5-11 класів, які готуються до нього з перших вересневих днів. Цьогоріч воно було особливим. Адже проходило напередодні традиційного районного спортивно-патріотичного заходу Партизанськими стежками. У школі було створено Раду по підготовці до свята на чолі з вчителем Захисту Вітчизни Блохіним В.А. . Вона  розробила  Положення про проведення свята Козацькі забави, присвяченого Дню фізкультурника. Педагог-організатор школи Грузін С.В. продумано склала сценарій по прийому учнів 5 класу у Козачата. Отже,  у школі йшла ґрунтовна,  копітка робота по підготовці до улюбленого заходу.В учнівському та педагогічному колективах при підготовці до свята панував глибокий патріотизм, любов і повага до рідної держави, її історії.

Розпочалося свято. Учні вишикувалися біля школи. Кожен загін мав свій девіз і пісню. Учні тримали плакати з патріотичними гаслами; синьо-жовтий колір просто заполонив шкільне подвір’я.   Урочисто учнів 5 класу прийняли у Козачата. Вони дали клятву на вірність любові до України, рідної землі. Надзвичайно чітко і злагоджено кожен загін промовив свій девіз, речівку, проспівав пісню. Директор школи Савлук А.Г.  привітав учнів з традиційним улюбленим святом, побажав дітям успіхів у його проведенні, здоров’я, вдалого навчання,  любові до рідної Вітчизни. Діти уважно слухали, затамувавши подих. Вчитель Захисту Вітчизни Блохін В.А. познайомив на лінійці з планом проведення свята. Всі  учні школи дружно та організовано пішли на  місце проведення заходу.

IMG 9446

Розпочалося змагання. Воно пройшло цікаво, з емоційним піднесенням та з користю для наших учнів. У спортивній естафеті, яка  пройшла  у напруженій боротьбі перемогли  серед середніх класів  учні 8 класу (кл. керівник Крюченко Н.П.), серед старших – учні 9 – А класу ( кл. керівник Чабан Л.О.). У змаганнях по перетягуванню канату перемогу здобули учні 8 класу ( кл. керівник Крюченко Н.П.) та 10 класу (кл. керівник Борець Л.С.). У спортивно-туристичних змаганнях перше місце посіли десятикласники. Хлопці 5-11 класів брали участь у конкурсі «набивання м’яча». Тут незаперечним переможцем був учень 8 класу Шевчук  Віктор, а дівчатка середніх та старших класів активно взяли участь у конкурсі «скакалка». Перемогу тут здобули учениця 9-Б класу Маринич Юліана та - 10 класу Кузнєцова Яна.  І за традицією  - Козацька каша. Вона вдалася у всіх на славу. Свято пройшло чудово і залишило добру згадку у дітей про прекрасні шкільні будні у Суботцівській школі.

IMG 9538

IMG 9568

IMG 9596

Заступник директора з виховної роботи  -   Олег Пічкуренко