subottsi.com.ua

Перший дзвінок 2014

FirstRing2014Перший день осені… Щедрий вересень знову ласкаво запросив  до рідної школи  галасливу дітвору.  З радісним піднесеним настроєм, з веселими  усмішками на обличчях  та яскравими квітами в руках зійшлися на святкову урочисту лінійку школярі.  А тут  на них давно вже чекали рідні вчителі, світлі відремонтовані класи, мудрі книги та цікаві уроки.

Цього року по-особливому урочисто і піднесено пройшов День знань у Суботцях. Адже суботчани  - справжні патріоти своєї країни. Для усіх нас Україна – єдина, вільна і неподільна держава , а усі ми, українці, - небайдужі до подій, що відбуваються в нашій рідній Батьківщині. Тож, звичайно, організатори свята також долучилися до  усіх тих патріотичних заходів, що проходять нині в усіх куточках нашої держави, на підтримку її цілісності і суверенітету, підготувавши проукраїнський сценарій  «Першого дзвоника»

Святково причепурившись у жовто-блакитний колір, із самісінького ранку школа з нетерпінням чекала на своїх вихованців. Переважна більшість учнівського та педагогічного колективу цього дня також одяглися не просто гарно і святково. У їхньому вбранні  спостерігалися елементи української державної символіки: вишиванки, стрічки, прапорці, кульки, віночки тощо. Навіть букетики квітів у руках багатьох школярів  були жовто-блакитного кольору. Радості і хвилюванню немає меж. До шкільної родини цього року влилося 28 першокласників. Бурхливими оплесками зустріли їх учні школи. А батьки  провели своїх рідних діточок  через доріжку із  вишитих рушників.

Під звуки зразкового духового оркестру  переможець шкільного конкурсу «Учень року» Петрівський Мирослав вносить державний Прапор. Особливо урочисто і піднесено зі сльозами на очах виконується цього року Гімн України. Свято оголошується відкритим. Ведучі Карнаухов Радіон та Карнаухова Любава подарували присутнім чудові рядки патріотичної поезії та пісню «Я люблю Україну свою». Зі словами привітання та побажання виступив  директор школи А.Г.Савлук. Окремим учням і вчителям він вручив грамоти та подяки за особливі успіхи у навчанні та вихованні.

 Поздоровили учнів  з Днем знань і гості, присутні  на святі: голова Суботцівської сільської ради А.В.Борідченко, начальник відділу з надзвичайних ситуацій Знам’янської райдержадміністрації Дудник В.М., помічник генерального директора АФ «Хлібодар» Мельник М.В., бувші директори школи Цугуй В.Л. та Суліма Н.П .  З мудрими настановами звернулися до першокласників  мама Посна Софія та перша вчителька Лінчевська Л.А.. Кузьміч Вікторія і Гладирь Альона  від імені випускників поділилися з малечею спогадами та цікавими порадами. А потім одинадцятикласники подарували малюкам їх перші книжки – Букварі.  І ось нарешті  настає довгождана і щаслива мить – звучить Перший дзвоник. Всі учні з нетерпінням поспішають на перший урок «Україна – єдина країна».

Користуючись нагодою, організатори свята оголошують слова вдячності за допомогу в музичному оформленні працівникам сільського будинку культури  Куцову В.В. і Делестьяновій В.І. а також директору музичної школи Оношенко  В.С.  .

Педагог-організатор-методист Світлана Грузін

Фотозвіт: