subottsi.com.ua

За Сухомлинським звіряємо свій крок

suhomlinskiy smallЦьогорічний вересень багатий на ювілеї. Зовсім недавно вчителі та учні Суботцівської школи відзначили 40 річний ювілей школи, представники учнівського та  педагогічного колективу були активними учасниками 90 річного ювілею Знам’янщини а 28 вересня вся педагогічна громадськість відзначила 95 річний ювілей з дня народження видатного педагога  Василя Сухомлинського. Наша школа є опорною в Знам’янському районі по  впровадженню в практику роботи педагогічної спадщини Василя  Олександровича.  В своїй повсякденній роботі вчителі використовують його ідеї, впроваджують їх у практику своєї роботи. Наслідуючи ідеї педагога-майстра, учителі прагнуть, щоб життя школярів було змістовним і цікавим. Традиційно в закладі проходять творчі декади, присвячені В.О.Сухомлинському.

Складовими таких декад є круглі столи, педагогічні читання, уроки мислення в природі, складання казок, тематичні виховні години. У школі  традиційно проводяться свята  книги, врожаю, казки, квітів, матері та інші.

Ось і нещодавно на базі школи відбувся регіональний семінар учителів хімії, біології, географії, математики, фізики Знам’янського, Кіровоградського та Олександрійського районів та районний семінар директор шкіл. Гостинно вітали учасників заходу духовий оркестр, представники шкільного парламенту дітей,  дирекція школи та члени педагогічного колективу. Гості переглянули презентацію школи, виставку квітів та врожаю, виставку учнівської та педагогічної творчості.

Учасники регіонального  семінару вчителів природничо-математичних дисциплін відвідали уроки:  географії у 6-Б класі «На гостинах у науки Географії» (який провела учитель Савлук Г.І.), математики  у 6-А класі «Подорож до музею «У світі чисел» (учитель Смілик Н.С.) та фізики у 8-А класі «Енергія. Способи збереження енергії та природоохоронна діяльність людини» (учитель Чабан Л.О.)  та позакласний захід – засідання секції природничо-матеатичних дисциплін шкільного наукового  товариства -  «Пишаюся тобою рідний краю» який підготували учні 9 класу під керівництвом учителів природничо-математичного циклу предметів.

Чимало цікавого спостерігали також директори шкіл Знам’янського району на уроках у  2-4 класах, які провели вчителі Смірнова Н.Г., Лінчевська Л.А., Абрамова О.М., Горіна Л.Ф. та у 5 класі на уроці світової літератури (вчитель Маленко О.М.) і 9 класі на уроці математики (вчитель Борець Л.С.).  Також присутні переглянули позакласний захід  для учнів 5-9 класів «Мова – життя духовного основа» який підготували вчителі української мови та літератури.

На закінчення всі гості школи відвідали методичний захід «Педагогічні посиденьки». Тут присутні продовжили знайомитись з досвідом  впровадження спадщини В.О.Сухомлинського у навчально-виховний процес школи. Змістовними були виступи вчителів математики Цугуй А.Г., образотворчого мистецтва Грузін С.В., початкових класів  Чевельчі О.М., історії Юхименко Н.В. та інших. Перед учасниками семінару виступили також учасники художньої самодіяльності школи, хореографічний колектив «Едельвейс» та працівники Суботцівського будинку культури, які продемонстрували спільну роботу педагогічного колективу, різних закладів села та батьківської громадськості по вихованню учнівської молоді.

Педагогічний колектив школи щиро ділиться своїми здобутками з колегами. Цей напрямок роботи є важливим стимулом для вчителів у збагаченні змісту та форм навчально-виховного процесу, вдосконалення творчої лабораторії педагога.