subottsi.com.ua

Свято останнього дзвоника 2013

100 0218 300На буяючому  травневою зеленню подвір’ї  Суботцівської ЗШ І – ІІІ ступенів зібралась вся шкільна родина. Адже в школі свято останнього дзвоника, яке знаменує завершення навчального року, подолання чергової сходинки в освоєнні знань.  Заступник директора з виховної роботи  Пічкуренко О. Є та педагог – організатор Грузін С. В. здійснюють останні приготування перед початком    урочистостей.

Хвилюючі почуття переповнюють наймолодших наших учнів : взято першу сходинку на шляху пізнання. Випускники ж  сприймають останній шкільний дзвінок, як початок у нове, доросле  та самостійне життя. Попереду – нові вершини та нові досягнення. А головне -  не просте, а складне, доросле життя, в якому щодня доведеться робити важливий вибір, відстоювати власні думки та відповідати за прийняті рішення.

На свято завітали гості: начальник відділу освіти Знам’янської районної державної адміністрації  О. І. Рябовол, сільський голова А. В. Борідченко,  дільничий інспектор міліції А. Г. Харченко, вчителі , ветерани педагогічної праці, представники  сільського будинку культури на чолі з директором В. В. Куцовим, зразковий дитячий духовий оркестр  під керівництвом директора музичної школи В. С. Оношенка, представники громадськості, батьки учнів.

Під звуки оркестру через традиційну зелену доріжку, яку щорічно готують десятикласники, на свято виходять випускники наймолодшої ланки освіти, учні 4 класу, на чолі з класоводом О.М. Чевельчею, випускники основної школи  разом з класними керівниками 9 – А та 9 – Б класів Фотовенко А. М. та Свекленко В. О. та випускники11-х класів, поряд з якими ідуть турботливі й уважні класні керівники Нєізвєстна Л.Б. та Долинко Н. В. Особливої урочистості святу надає зовнішній вигляд випускників – українські вишиванки, які ніби підкреслюють, що вони в стінах школи стали гідними громадянами нашої держави і саме від їхніх ідей, бажання творити і працювати залежить  майбутнє України, а  батьки випускників прикрашають майбутню життєву дорогу вишитими рушниками.  Свято оголошується відкритим. Представники учнівського колективу покладають квіти до пам’ятників загиблими воїнам.

За традицією до слова запрошується директор школи Савлук А. Г., який привітав усіх зі святом, побажав випускникам світлої дороги у самостійне життя, вистеленої добрими справами та прогресивними ідеями, подякував учителям за  невпинний творчий пошук та педагогічну мудрість, а також від імені педколективу висловив вдячність за матеріальну підтримку школи трудовим колективам села, сільській раді, батькам, приватним підприємцям. Директор школи разом з начальником відділу  освіти вручили дипломи переможцям та призерам районних олімпіад, а їх  цього року аж 27 та переможцю обласної олімпіади з географії Петрівському Мирославу. Також переможці районних та обласних олімпіад отримали  грошові винагороди за зайняті перші місця. Грамотами та подяками нагороджені  учні – переможці шкільного конкурсу  « Слово про вчителя» та акції  « Пам’ять» і  переможці спортивних змагань , учасники конкурсів  «Кенгуру»,  « Левеня», « Лелека». Начальник відділу освіти Рябовол О. І. побажав випускникам знайти свою життєву стежину, стати гідними громадянами нашої держави, цінувати любов та підтримку батьків. Також подякував педагогічному колективу за турботу і знання, які він віддає своїм вихованцям, за вічний неспокій,  творчу працю. Сільський голова Борідченко А. В. закликав всіх учнів любити рідну школу, село, докласти максимум зусиль для здобуття знань,  побажав гарно провести літні канікули та подякував учителям і батькам за прищеплення  дітям найвищих  моральних якостей.

Учні та випускники привітали вчителів та гостей зі святом і вручили їм чудові букети квітів. І ось на трибуну піднімаються першокласники, які бажають випускникам тільки успіху  у дорослому житті та дають наказ пам’ятати рідну школу і гідно нести   її честь. Зі слово-відповіддю виступили випускники. Їх переповнювали почуття любові до рідної школи, вчителів, класних керівників. Разом з випускниками присутні почули теплі, ніжні слова від батьків, класних керівників і перших учителів.

Закінчується виступ одинадцятикласників і у вись здіймаються голуби, як символ майбутнього  творчого злету 32 випускників школи. Тож хай додають  сил у їхньому злеті в майбутнє знання, одержані в школі та паростки моралі, прищеплені педагогічним колективом. На згадку про рідну школу кожному випускнику  вручаються подарунки від учнів.  Ведучі свята – сестри Анна та Аліна Блохіни та  Пічкуренко О. Є. сповіщають про урочисту мить. Шкільне подвір’я наповнюється малиновим співом  останнього шкільного дзвоника. ПравонадатиостаннійдзвоникнадаєтьсявипускникуБорідченкуСергіютапершокласниці  КабанковійАнні. Ось так закінчився ще один навчальний рік у нашій школі, який приніс учням нові знання, нові враження, думки і почуття.

 Директор Суботцівської ЗШ І – ІІІ ступенів А. Г. Савлук.