subottsi.com.ua

Обмінювалися досвідом вчителі фізичної культури

seminar-2013-300Суботцівська загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів завжди привітно приймає гостей. Так 23 січня на базі навчального закладу відбулася педагогічна практика слухачів курсів підвищення кваліфікації вчителів фізичної культури та Захисту Вітчизни при Кіровоградському ОІППО імені В.Сухомлинського. 

Програма занять була насиченою і змістовною. Спочатку гості  відвідали храм Максима – сповідника, де їх зустрів отець Євгеній Жабковський і розповів про історію побудування храму, його реліквії. 

Наступним вчителі оглянули тренажерний зал при Суботцівському будинку культури, в якому має можливість фізично вдосконалюватися кожен суботчанин. Поспілкувалися гості з сільським головою А. В. Борідченком, який розповів присутнім про спортивні досягнення села та роботу спортивного клубу.

Привітно зустріли гостей дирекція школи та представники учнівського колективу. Залунала пісня «Ласкаво просимо!» у виконанні сестер Ані та Аліни Блохіних - учениць 10 та 8 класу (музичний керівник Л.А.Чиженко), а учениця 8 класу Ліана Ігнатьєва піднесла вчителям запашний коровай на вишитому рушникові.Гостей вітав музичними номерами зразковий дитячий духовий оркестр під керівництвом В.С. Оношенка.

Директор школи А.Г.Савлук ознайомив присутніх з минулим і сучасним Суботцівської загальноосвітньої школи, а доповнила розповідь комп'ютерна презентація та екскурсія до шкільного музею, організована заступником директора з навчально- виховвної роботи О.Є. Пічкуренком. Про експонати музею розповіла учениця 11 –а класу Яна Якущенко.

Учасники педагогічної практики відвідали урок фізичної культури у 7-а класі на тему «Гімнастика» та урок Захисту Вітчизни на тему «Вогнепальна зброя. Принцип роботи автомата Калашникова», які провів вчитель фізичної культури та Захисту Вітчизни Блохін В.А. – справжній професіонал своєї справи. Його уроків завжди з нетерпінням чекають діти, бо на них не буває нудно: педагог вміє знайти підхід до кожного учня , контролювати і дозувати фізичні навантаження, підбирає цікаві фізичні вправи, ігри, спонукає до рухової активності, прагне виховувати гармонійну особистість.

Зацікавили слухачів курсів  презентація методичного об'єднання вчителів фізичної культури та Захисту Вітчизни та відеозвіт про навчально – польові збори юнаків 10-х класів у 2012 році, яку підготували і продемонстрували вчителі Блохін В.А. та Савлук Г.І.

Обмін думками і враженнями наприкінці зустрічі свідчив про ефективність і доцільність таких практичних занять, де головна ідея – обмін педагогічним досвідом.

Заступник директора з навчально – виховної роботи А.Дар'єва.

Фото звіт: