subottsi.com.ua

Козацькі забави 2018

kozatski zabavi 2018Традиційне свято «Козацькі забави» відбулося 7 вересня 2018 року в опорному навчальному закладі «Суботцівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів». Свято для учнів школи довгоочікуване та досить веселе.  Цього року до лав козачат,як і годиться, приймали учнів 5 класу. Але для того, щоб бути членом великої козацької родини, учням 5 класу довелося пройти неабиякі випробування. 

Аби завжди відчувати свою Батьківщину, захищати та поважати її,  учням довелося скуштувати «земельки козацької», не скривившись, бо від рідного не кривляться. Дійство – неочікуване, тож деякі школярі, відносячись до всього з відповідальністю, і справді повірили що куштуватимуть землю.Насправді ж, замасковані солодощі, додали інтриги у процес ініціації.

Наступним випробуванням став «кухоль свяченої води», бо віра, то є сила. Ну і звичайно, для гарту майбутні козаки «отримували батога», щоб дисципліна завжди супроводжувала.

Далі  козаки кожного куреня, виголосивши свої назви та девізи, задоволені та усміхнені, відправилися на шкільний стадіон, де вчитель фізичної культури Блохін Віктор Анатолійович, продовжив наступний етап свята – спортивні змагання. Тут козаки змагалися у спритності в набиванні м’яча, спортивній естафеті, їзді на велосипеді, перетягувані канату.

Поки спортсмени здобували першість, козацька кухня вже готувала смачнючий обід своїм переможцям. Класні керівники, батьки та учні приготували традиційну козацьку кашу та різноманітні  смаколики, аби в етапі «козацької кухні», вразити генеральну старшину своїми кулінарними здібностями.

Святкового настрою додав усім присутнім виступ хореографічного колективу «Світанок» (керівник Ю.О.Маринич) та музичний супровід святкового дійства, яким опікувався В.В.Куцов.

Хоч свято для суботцівських школярів і традиційне та цього року воно було наповнене «родзинками». Їх додала до дійства колишня випускниця Суботцівської загальноосвітньої школи,а нині педагог-організатор Блохіна А.В..

Тож свято вдалося на славу! Задоволені були всі, і учні і організатори. А вчителі впевнені в тому,що патріотичний дух,яким було сповнене це свято назавжди збережеться в душі кожного вихованця.

В.А.Блохін,учитель фізичної культури ОНЗ « Суботцівська ЗШ І-ІІІ ступенів»