subottsi.com.ua

Тиждень знань безпеки життєдіяльності та День цивільного захисту 2018

DenCZ2018В рамках тижня знань безпеки життєдіяльності «Жити цікаво та безпечно» 19 квітня 2018 року в ОНЗ «Суботцівська ЗШ І-ІІІ ступенів» пройшов День цивільного захисту.  Відкрив його на загальношкільній  ранковій лінійці начальник цивільного захисту в школі – директор ОНЗ Савлук А.Г.  Начальник щтабу цивільного захисту в освітньому закладі Дар'єва А.М. ознайомила особовий склад з планом Дня цивільного захисту.  Перед присутніми з показовою програмою виступила бригада юних рятівників під керівництвом заступника директора з виховної роботи Пічкуренка О.Є. та під музичний супровід  вчителя Маленко О.М.

У рамках Дня цивільного захисту  у час, визначений штабом ЦЗ, було проведено часткову та повну евакуацію постійного складу учнів, вчителів та технічного персоналу школи на випадок  виникнення пожежі. Весь особовий склад діяв чітко та злагоджено.

Під час  години  класного керівника  були переглянуті відеоролики, проведені уроки, бесіди та вікторини  з тематики  збереження життя і здоров'я  людей та дій у надзвичайних ситуаціях природного та техногенного характеру,

О 14-00 годині  відбувся квест «Знати, запобігти, діяти» за участю команд 7-11 класів.  Учасники квесту мали змогу продемонструвати свої знання з питань  цивільного захисту та безпеки життєдіяльності. Досвідчена суддівська бригада у складі вчителів Блохіна В.А.,   Савлук Г.І,  Нєізвєстної Л.Б.,  Нєізвєстного Б. В., медичної сестри школи Попової В.Г. оцінювали відповіді команд. 

Журі також оглянуло виставку малюнків та плакатів «Життя – це найвища цінність. Бережи його!», у якій особливо відзначились класні колективи 7, 11, 6-а, 6-б , 8 класів.

Для учнів 5-11 класів були проведені показові тренування надягання засобів захисту та надання першої допомоги потерпілим за участю учнів 10-11 класів  під керівництвом вчителя Захисту Вітчизни Блохіна В.А. та медичної сестри Попової В.Г.

На завершення начальник цивільного захисту Савлук А.Г.  підвів підсумки  Дня ЦЗ та відзначив найактивніших його учасників.