subottsi.com.ua

У лабораторії творчих вчителів 2018

IMG 1986 300«Найважливіша умова успішної роботи школи – це багате, різностороннє інтелектуальне життя педагогічного колективу, допитливість, інтерес до нового в науці, постійний інтелектуальний ріст, удосконалення», - писав видатний педагог минулого століття  В.О.Сухомлинський.  Саме з метою розвитку  творчого  потенціалу  педагогів  уже традиційно у лютому в ОНЗ «Суботцівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» пройшов  місячник  педагогічної майстерності   «Педагогічні  ідеї  В.О.Сухомлинського та І.Г.Ткаченка в освіті сьогодення». У цьому році він був особливо  насиченим подіями та заходами.

 

Педагогічний колектив радо зустрічав гостей  - вчителів району. Так,  5 лютого   відбулося засідання районного методичного об’єднання учителів географії Знам’янського району на тему: «Реалізація компетентнісного підходу до навчання шляхом використання новітніх технологій та педагогічної спадщини В.О. Сухомлинського».Високий рівень педагогічної майстерності  вчителя продемонстрував   урок географії  у 6-Б класі на тему:«Опади, що випадають з хмар та повітря, їх види, способи вимірювання та закономірності розподілу».   Не тільки науковістю, а й  надзвичайною любов'ю до рідного краю  було пронизане  засідання клубу юних географів. Разом з учнями – старшокласниками  учитель географії  Г. І. Савлук   розкрила  основні віхи  життя і діяльності  нашого   земляка – географа, науковця - О. М. Маринича.

 23 лютого у школі пройшло засідання РМО вчителів початкових класів. Гості побували на уроках української мови у 3-а класі (вчитель Лісовенко О.М.) та 3-б класі ( вчитель Смірнова Н.Г.). Вчителі продемонстрували безліч цікавих та дієвих  інтерактивних  форм  роботи, використання ІКТ- технологій. Справжнім святом для дітей та їх батьків став виховний захід «Ми-українці!», який провели з учнями   вчителі початкових класів Горіна Л.Ф. та Абрамова О.М. Тут діти дійсно показали свої таланти – співали, танцювали, декламували вірші.   У проведенні заходу брали участь педагог – організатор школи Грузін С.В, вчитель музики Лінчевська Л.А., вчитель хореографії  Нєізвєстний А.В.,  керівник танцювального колективу «Едельвейс» Ігнатьєва Т.І.      Допомагали в зустрічі гостей директор Суботцівського будинку культури Куцов В.В. та  керівник духового оркестру, директор музичної школи Оношенко В.С.

Протягом місячника  відбувся фестиваль   відкритих  уроків   педагогів  «У лабораторії творчого вчителя»: урок  української  літератури  у 7 класі - вчитель Григоровська Н.П.,  української мови у 6-б класі – вчитель Крюченко Н.П., зарубіжної літератури в 11 класі – вчитель Дар'єва А.М., математики у 6-а класі – вчитель Борець Л.С. та у 6-б класі – вчитель Смілик Н.С., історії у 5 класі – вчитель Юхименко Н.В. та у 8 класі – вчитель Долинко Н.В.,  з астрономії у 11 класі – вчитель Чабан Л.О.,  з англійської мови – у 4 класі – вчитель Іванова А. Г., з фізичної культури – у 6-х класах та Захисту Вітчизни в 11 класі – учитель Блохін В.А.

21 лютого – у Міжнародний день рідної мови  вчителями  української мови  Пікуренком О.Є.  та  Пічкуренко Н.В. була проведена  лінійка для учнів  «Наша мова  солов'їна»,  а  вчитель  Григоровська Н.П. провела цікавий  захід для учнів  6-х класів  - «Україна понад усе».

Україна пам’ятає своїх героїв. 22 лютого студенткою – практиканткою Блохіною А.В. була проведена Година пам’яті, присвячена Героям Небесної Сотні. Хвилиною мовчання вшанували учні загиблих учасників Революції Гідності. Не залишили байдужими присутніх вірші, які читали  діти,  та пісні у виконанні працівників  сільського будинку культури  Чабан Т.В., Лакатош Т.М., Кухар А.Б.

Відзначенню 100- річчя з дня народження В.О. Сухомлинського та річниці з дня народження І.Г.Ткаченка  були присвячені конкурс дитячої творчості, єдина класна година «Людина починається з добра», яку провели  класні керівники з учнями 1-11 класів  та тематична виставка «Педагоги з Великої літери», у шкільній  бібліотеці.

Цікаво та змістовно пройшли протягом місячника заходи в рамках Тижня   безпеки життєдіяльності на тему:«Найбільше багатство - здоров’я»та Тижня зарубіжної літератури та англійської мови.

«Немає людей, більш допитливих,… більш одержимих думками про творчість, як учителі», -  ці слова  В. О. Сухомлинського якнайточніше характеризують наших педагогів. Саме свій творчий потенціал розкрили перед колегами  вчителі, що атестуються (а їх у цьому році аж десять),  беручи участь у  методичному заході  «Сучасний вчитель у шкільному інтер'єрі». Під час  психологічної  вправи «Ріка моєї педагогічної творчості», яку провела з присутніми психолог школи  Юхименко Н.В.,   вони  поринули в спогади про своє дитинство, згадали своїх наставників та помріяли про майбутнє.  У ході   творчого звіту  вчителі продемонстрували  свої здобутки за міжатестаційний період у формі відеопрезентацій. А  конкурс ерудитів та інтерактивна вправа «Побачення» трохи відволікли  учасників від  буденності, пробудили дух змагання.

Методичний місячник у нашій школі ще раз довів, що  саме творчість  формує педагогічний талант учителя. Тільки творчий педагог може розвинути творчі можливості, творчі здібності дітей.