subottsi.com.ua

Ми –українці!

IMG 1983 300У кожного з нас є своє родинне вогнище, є дім в якому ми живемо. А от коли скласти разом наші маленькі батьківщини, вийде одна велика держава - Україна. Це наша земля, наш рідний край, наша країна з мудрими, талановитими людьми, із чарівною піснею, що дивує весь світ, з мальовничою природою, з багатющими народними традиціями. Це історія народу, який протягом багатьох віків боровся за свою свободу і незалежність. Про все це говорилося на позакласному заході «Ми - українці», проведеному в рамках районного семінару вчителів початкових класів (3-ті класи). Підготували та провели свято вчителі других класів Горіна Л.Ф. та Абрамова О.М.

Відповідаючи на запитання «Хто такі українці? Що таке Україна?», учні продемонстрували повагу до українських звичаїв та традицій,. Показали свої знання з рідної мови, загадуючи загадки, промовляючи скоромовки, прислів’я та приказки.

Здавна відома любов українців до пісні та танцю. Тому і на цьому святі їх було вдосталь. Чарівним співом заворожували присутніх учениці Маленко Дар’я та Ткаченко Вікторія. У виконанні дівчаток з 2-А та 2-Б класів прозвучали українські дитячі жартівливі пісні. А хлопці, як справжні козаки, виконали пісню «Ой, там на горі Січ іде». Всі ці пісні допомогла підготувати вчитель початкових класів та музики Лінчевська Л.А. Хореографічні колективи під керівництвом Ігнатьєвої Т.І. та Маринича Ю.О. показали красу українського танцю, силу і спритність українського народу. А ніжний дівочий танок «Подоляночку», який поставив вчитель хореографії Нєізвєсний А.В., виконали дівчатка других класів.

Здавна український народ славився своєю гостинністю. Тож і в цей день господарі свята пригостили гостей традиційною українською стравою - українськими варениками. А пісня «Україна - це ми», виконана на завершення всіма учасниками свята, ніби об’єднала всіх присутніх в одному бажанні - шанувати і берегти свою історію, свою Батьківщину, бути гідними її синами та доньками.

У кожного з нас є своє родинне вогнище, є дім в якому ми живемо. А от коли скласти разом наші маленькі батьківщини, вийде одна велика держава - Україна. Це наша земля, наш рідний край, наша країна з мудрими, талановитими людьми, із чарівною піснею, що дивує весь світ, з мальовничою природою, з багатющими народними традиціями. Це історія народу, який протягом багатьох віків боровся за свою свободу і незалежність. Про все це говорилося на позакласному заході «Ми - українці», проведеному в рамках районного семінару вчителів початкових класів (3-ті класи). Підготували та провели свято вчителі других класів Горіна Л.Ф. та Абрамова О.М.

Відповідаючи на запитання «Хто такі українці? Що таке Україна?», учні продемонстрували повагу до українських звичаїв та традицій,. Показали свої знання з рідної мови, загадуючи загадки, промовляючи скоромовки, прислів’я та приказки.

О.М.Абрамова,учитель початкових класів