subottsi.com.ua

Засідання районного методичного об’єднання вчителів математики

30020 березня 2017 року на базі Суботцівської ЗШ І-ІІІ ступенів пройшло засідання районного методичного об’єднання вчителів математики.

Науково-методична проблема семінару:

“Самоосвітні складові удосконалення професійних компетентностей вчителя математики в умовах інформаційного простору”

В підготовці та проведенні засідання РМО взяли участь всі  члени кафедри математики школи.

Директор —Савлук Анатолій Григорович

Відмінник освіти України, кавалер ордена “За заслуги” ІІІ ступеня, лауреат обласної премії ім.Сухомлинського, нагороджений знаком “Василь Сухомлинський”.

Категорія:  вища, вчитель-методист.

Педагогічний стаж: 39 років.

Науково-методична проблема: “Впровадження спадщини В. О. Сухомлинського при проведенні особистісно орієнтованого уроку математики.”

Смілик Наталія Степанівна

Категорія: вища, старший вчитель. 

Педагогічний стаж: 32 роки.  

Науково-методична проблема: “Розвиток логічного мислення та творчих здібностей учнів шляхом удосконалення уроку як особистісно орієнтованої форми навчання. ”

Борець Лариса Сергіївна

Категорія: вища, старший вчитель.

Педагогічний стаж: 28 років.

Науково-методична проблема: “Розвиток індивідуальних розумових здібностей на уроках математики шляхом диференціації навчання.”

Нєізвєстний Борис Васильович

Категорія: спеціаліст.

Педагогічний стаж: 2 роки.

Науково-методична проблема: “Активізація розумової діяльності учнів на уроках математики шляхом поєднання нових освітніх технологій.”

План проведення семінару

  1. Відвідування майстер-класів вчителів математики. Урок математики—5 Б клас, учитель Смілик Н. С. (“Додавання і віднімання десяткових дробів”). Урок алгебри—9 Б клас, учитель Савлук А. Г. (“Прогресії.Розв’язування прикладних задач”) Ознайомлення з ресурсами для створення навчальних матеріалів Борець Л.С.
  2. ЗНО—2016 (з досвіду перевірки робіт)(Савлук А.Г.)
  3. Методичні рекомендації щодо підготовки до ЗНО—2017 з математики.
  4. Ознайомлення з пропозиціями ОІППО імені В. Сухомлинського щодо роботи шкільних МО.
  5. Методичний навігатор. Новини з курсів.

Директор школи А.Савлук  разом з дитячим хореографічним колективом «Едельвейс» під керівництвом Ігнатьєвої Т. І. гостинно зустріли гостей. Учасники семінару відвідали майстер – класи вчителів математики Савлука А.Г. та Смілик Н.С.  Це були сучасні уроки, на яких працювали всі учні в міру своїх можливостей, а вчителі на уроках були справжніми майстрами, які вміло використовували  сучасні технології навчання. Вчителі презентували різні форми і методи роботи з використанням мультимедійного обладнання, секрети усного рахунку. самостійної роботи учнів та показували, як на уроках можна виховувати критично грамотну особистість, яка буде здатна реалізувати свої здібності, уміння, логіку, уяву, діяти у спільноті як мисляча людина. Педагоги ознайомили присутніх із власним  педагогічним досвідом.

Учасники семінару розглянули питання  щодо підготовки учнів до тестових завдань ЗНО- 2017: А.Г. Савлук детально зупинився на вимогах до написання тестів з математики, Л.І.Чоботар (вчитель математики Диківської ЗШ І-ІІІ ст.) та Л.Л.Шульга (вчитель математики Петрівського НВК) поділилися  рекомендаціями щодо розв’язування завдань ЗНО-2017.

1

 

2

А.Г.Савлук - директор школи, вчитель математики,  вчитель вищої кваліфікаційної категорії, вчитель методист

3

Зустріч гостей

4

 

5

Н.С.Смілик- вчитель математики, вчитель вищої кваліфікаційної категорії, старший вчитель 

6

                    Л.С.Борець - вчитель математики

Методист відділу освіти Л.Г. Бойчук ознайомила  присутніх  з вимогами до проведення ДПА учнів у системі загальної середньої освіти у 2016-2017 навчальному році, підвела підсумки проведення Міжнародного математичного  конкурсу Кенгуру -2017,  надала  методичні рекомендації щодо використання інноваційних технологій для формування ключових компетенцій учнів на уроках математики та  підвела підсумки семінару.

 Методичні заходи такого спрямування надають можливість ознайомити вчителів району із найперспективнішим педагогічним досвідом, залучити їх до участі в обговоренні актуальних фахових пропозицій та запитань. Кожен учасник семінару дізнався багато нового і цікавого, що можна буде використати у власній педагогічний діяльності. Сьогодні роль учителя розглядається не як єдиного наставника і джерело знань, а як тьютора, модератора в індивідуальній освітній траєкторії дитини.

Закінчилась творча зустріч колег-математиків  обговоренням побаченого, обміном думками. В учасників семінару залишилися незабутні враження  і приємні спогади.

Вчителі математики  висловили  подяку директору  школи Савлуку А.Г., педагогічному та учнівському колективам Суботцівської ЗОШ І –ІІІ ст. за допомогу в організації  семінару.