subottsi.com.ua

Тиждень початкових класів 2016

tijden 11 2016Діти проводять у школі багато часу. Тому дуже важливо, аби їхнє шкільне життя не обмежувалося лише вивченням навчальних дисциплін на уроках, а охоплювало й іншу цікаву та пізнавальну діяльність. Багатогранно організоване дозвілля, різноманітні позакласні заходи розширюють кругозір учнів, збагачують їх інтелектуальний розвиток, сприяють формуванню дружніх стосунків та вихованню всебічно розвиненої особистості.

Щороку у листопаді в стінах Суботцівської загальноосвітньої школи 1-3 ступенів проходить Тиждень початкових класів. Цього року він проходив у вигляді квесту. Щодня діяльність учнів розгорталася навколо певної теми, якій було присвячено всі заходи. Кожен день мав свій колір, назву і атрибут – квітку відповідного кольору. Всі творчі роботи учнів, колажі, виставки малюнків демонструвалися у коридорі.

У понеділок розпустилася квітка зеленого кольору. Це був День довкілля, день рідної планети – Землі. Школярі отримали креативне завдання від курʼєра – розмальовки планети. До кінця пʼятого уроку учні разом зі своїми класними керівниками розфарбовували, прикрашали їх в особливий спосіб – показали, якою вони прагнуть бачити рідну Землю. Всі розмальовки обʼєднали в колаж «Наша планета очима учнів початкових класів». В цей день учасники танцювального гуртка провели для решти учнів початкових класів флешмоб «Краплинка». Під кінець дня було організовано виставку малюнків і дитячих робіт «Рукотворний дивосвіт».

Вівторок – День юних математиків – проходив під червоним кольором. Для дітей організували виставку математичних ребусів, конкурси лічилок, складання танграма. Весело пройшли ігри на свіжому повітрі «Хрестики-нолики».

День здоровʼя, символом якого була квітка жовтого кольору, пройшов під девізом «Рух – це життя». Між учнями третього і четвертого класів було проведено Веселі старти, для учнів 1-2 класів було запропоновано веселі фізкультхвилинки «Руханки». На великій перерві учні початкової школи танцювали під ритмічну мелодію, відтворюючи елементи як українського народного танцю, так і сучасного.

У четвер був День України, атрибутом якого була квітка блакитного кольору. Всі учні прийшли до школи у вишиванках, дівчатка – у віночках. У цей день проходив конкурс декламаторів поезій «Батьківщину, де живем, Україною зовем». Діти з великим піднесенням і захопленням читали вірші про рідну Вітчизну, її символи, героїв. В цей день учні долучилися до акції «Боже, великий, єдиний, нам Україну храни».

У пʼятницю молодших школярів чекали цікаві завдвння від листоноші. Це був День рідної мови. Учні відкрили конверти у точно визначений час. З деформованих речень потрібно було скласти прислівʼя. Готове прислівʼя діти прикріплювали під квіткою помаранчевого кольору. У кожному класі пройшли літературні хвилинки.

Тиждень творчості потішив молодших школярів, педагогів та батьків яскравими барвами, неповторними учнівськими роботами, багатьма цікавими ідеями. А закінчився він урочистою лінійкою, на якій кожен отримав нагороду.

Смірнова Н. Г., вчитель початкових класів Суботцівської ЗОШ 1-3 ступенів.    

DSC04082

DSC04090

DSC04094

DSC04098