subottsi.com.ua

Районний семінар-практикум шкільних бібліотекарів 2016

IMG 1635Осінь завжди була щедра на свята. Восени шкільна бібліотека відзначає Всеукраїнський день бібліотек та Всесвітній день шкільних бібліотек! Нещодавно, у  Суботцівській  загальноосвітній школі відбулося ще одне свято – районний семінар-практикум шкільних бібліотекарів. Гостей радо зустріла адміністрація: директор А. Г. Савлук та його заступники з навчальної та виховної роботи А. М. Дар'єва , О. Є. Пічкуренко. Піснею привітала учениця 9А класу Черв'як Катерината хлібом- сіллю  учні 3-го класу.

Учасники семінару мали змогу ознайомитися з новою формою роботи –це бібліотечний флешмоб. Ця акція спрямована на швидку подачу інформації про ту чи іншу подію, яка має привернути увагу учнів школи, наприклад, відзначення літературних дат, початок різноманітних бібліотечних заходів, повідомлення про новинки та літературні цікавинки, що з’явилися в шкільній бібліотеці. Організаторами  флешмобу , що проходив під девізом «Час читати –час знати» виступили: шкільний бібліотекар Горбатенко О.О., педагог –організатор Грузін С.В., та класні керівники 2-5-х  класів Лісовенко О.М., Смірнова Н.Г. , Лінчевська Л.А., Чевельча О.М., Борець Л.С., Чабан Л.О. Учні  декламували вірші. Вразив гостей танок «Бібліотечний реп», який підготувала керівник хореографічного гуртка Ігнатьєва Т.І. Кожен клас підготував лозунги: «Будь на хвилі –читай», «Круто бути читаючим- все на світі знаючим»,  «Інтернет хай почекає, і вперед в дорогу з нами», «З книгою ти підіймаєшся вгору до своєї мрії швидше ,вище, сильніше»,«Додай бібліотеку в друзі» ,якими виразили своє відношення до книги, до читання , до бібліотеки.

IMG 1617

IMG 1619

IMG 1624

IMG 1629

IMG 1631

Практична частина семінару продовжилася майстер-класом Горбатенко О.О. спільно з вчителем інформатики Борець Л.С. Учасники семінару навчалися створенню  буктрейлера  -  короткого відеоролика за мотивами книги, кліп по книзі. Основне його завдання - яскраво і образно розповісти про книгу, зацікавити, заінтригувати читача, спонукати до читання.

Можливості бібліотеки щодо підвищення в дітей інтересу до читання, любові до рідного слова використовуються в Суботцівській ЗШ і через організацію цікавих творчих зустрічей із письменниками-земляками. Цього разу до учнів старших класів школи, до освітянських бібліотекарів району, завітав Володимир  Герасименко -  поет - пісняр, член літературного об'єднання «Сузір'я Долинщини» та член обласного літературного об'єднання "Степ", переможець і лауреат багатьох музичних і літературних конкурсів. Присутні були щиро захоплені поетичними , вокальними здібностями Володимира Миколайовича.

IMG 1633

IMG 1634

Підводячи підсумки семінару, методист РМК відділу освіти Знам'нської  райдержадміністрації  Ярмоцик  Т.П.  подякувала, за організацію та проведення семінару  і наголосила, що налагодження плідної співпраці шкільного бібліотекаря ,  учителів – предметників ,  класоводів, представників творчої громадськості є запорукою результативної роботи з прищеплення дітям любові до книги, виховання повсякденної потреби в читанні, формування гармонійної особистості з розвинутим почуттям національної гідності, гордості за культуру своєї землі, її духовні скарби.