subottsi.com.ua

Патріотизм народжується в серці

image 300Живучи під мирним небом,у злагоді один з одним ми навіть не замислювались над тим ,що може нести з собою війна . Як прикро, що інколи сумні сторінки історії повторюються.

Війна…Минуло більше двох років цієї неоголошеної та незрозумілої для нас війни . Десятки тисяч патріотів нашої держави перебувають у перших рядах,захищаючи свободу,незалежність та територіальну цілісність України . Серед них багато і наших земляків ,випускників нашої школи.

 

Рідна земля за свою довгу історію пройшла війни та мир,поразки та перемоги , проте завжди пишалася вірними сина та доньками,які ціною власного життя боронили і боронять свій край та з надією дивляться у майбутнє.

Пишаємось і ми своїми випускниками, які забуваючи про страх та безпеку встали на боротьбу з ворогом. Кожен з них ясно усвідомлював , що може загинути у будь яку секунду, але піднімався і йшов у бій , захищаючи свій дім , родину , свою Батьківщину. Більше 50-ти випускників нашої школи пройшли зону проведення АТО і показали себе справжніми героями.

Серед учасників АТО і мої учні Козій Сергій та Маляренко Юрій, які були з перших днів проведення АТО. В школі вони не були відмінниками,але були трудолюбивими , добросовісними , чесними ,відповідальними за поручену справу . Завжди були активними у трудових десантах,зборі металолому у роботі на полі. Сидячи на виховних годинах і слухаючи розповідь про мужність та героїзм наших людей,уроки війни ,вони не могли уявити ,що самі візьмуть зброю і будуть проявляти героїзм . Виконуючи бойові завдання,Сергій та Юрій, неодноразово , ризикуючи своїм життям рятували поранених товаришів . Свідомо розуміючи ,що можуть загинути в любу мить,вони кидались у саме «пекло», допомагаючи своїм побратимам. За мужність і героїзм неодноразово були відзначені подяками та грамотами . Спілкуючись з ними ,вони були не багатослівні ,але я зрозуміла ,що ми виховали справжніх патріотів . Дякуючи богу всі наші воїни повернулись живими,але з району загинуло 12 осіб і наш святий обов’язок пам’ятати тих героїв,які ціною власного життя дали нам можливість ходити під мирним небом і спокійно спати…

image

Недовоз К.А.