subottsi.com.ua

День української вишиванки 2016

 

vishivanka 2016 300День української вишиванки в Суботцівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів пройшов з особливим піднесенням, адже саме в цей день вчителі історії Н. В. Юхименко, Н. В. Долинко, С. А. Григоровська разом з учнями 6 класу, представниками 8-А та 8-Б, 9 та 10 класів провели позакласний загальношкільний захід «Україна єдина», який присвятили знаменній даті в житті нашої України – двадцятип’ятиріччю з Дня Незалежності. Історія України… Це постійна боротьба за утвердження народності і націй, розбудови соборної незалежної демократичної держави. Усі етапи державотворення дзеркально відображалися в ході даного заходу.

Свято розпочалося піснею «Перлина Україна» Олега Вінника, яку виконали всі учасники заходу та солістка 10 класу Яна Покидько. Під звуки «Козацького маршу» внесли прапор незалежної держави, усі учасники та присутні виконали державний гімн України. Ведучі дев’ятикласники Віктор Шевчук та Анастасія Грушевська гостинно зустріли гостей хлібом-сіллю, а потім із ведучими шестикласниками Ярославом Савенко та Валерією Бондаренко перегортали тернисті сторінки історії нашої країни. Згадали все: звитяжне минуле, мирні роки розбудови та особливу увагу загострили на останніх подіях неспокійного сьогодення. Хроніка відеоматеріалів подій на майдані, переконливо нагадала, що хід історії змінився назавжди. Незалежність із зброєю в руках виборюється вже третій рік поспіль. Хвилиною мовчання присутні на історичному заході вшанували пам'ять загиблих героїв майдану та учасників антитерористичної операції на Сході України . Савенко Ярослав надзвичайно зворушливо прочитав вірш Оксани Максимишин-Корабель  «Мамо не плач». Михалевич Альона звернулася із молитвою до Пресвятої Богородиці, щоб заступилася за суботчан, які воюють на східному кордоні України. П’ятдесят шість жителів села Суботці захищали та захищають рідну землю від навали «дружньої» сусідньої держави. Учасники заходу Салій Ігор, Нікітін Володимир, Пєєв Дмитро, Корлюк Ілля, Савенко Ярослав, Шевчук Віктор висловили щирі слова вдячності нашим землякам за їх самовідданість, запевнили присутніх, що братимуть приклад з воїнів – односельчан, висловили надію, що Україна буде єдиною і неподільною державою, запанує мир і спокій, а з росіянами ми дійсно будемо братами. Хроніка світлин відеоматеріалів суботчан-атовців сприяла цьому, не залишила нікого байдужим.

Пісні «Україна – це ти» Тіни Кароль ,  «Це моя земля» Ірини Федишин, які виконали солісти Яна Покидько, Марина Акішева, Вероніка Довганюк з учасниками свята, надихнули присутніх на віру в перемогу, віру в щасливе та світле майбутнє. А сценка «Гостя з майбутнього» у виконанні Оксани Бабенюк, Анастасії Танюк та Володимира Нікітіна додала крихітку гумору та гарних сподівань на краще життя.

Фінальна пісня « Моя Україна» Юрія Рибчинського та Ніколо Петраша, яка об’єднала учасників і присутніх, стала чудовим символом вірності та любові до рідної країни.

До підготовки та проведення загальношкільного свята доклали зусиль всі: вчителі розучували з учнями слова, вірші, пісні, десятикласниця Юлія Посторонко надала величезну допомогу матеріалами в естетичному оформлені зали, Володимир Салій та Максим Марталога працювали над відео- та музичним супроводом заходу, батьки шестикласниці Валерії Бондаренко придбали стрічки кольорів державної символіки, таких же кольорів учителі й десятикласники придбали кульки. Вчителі та учні висловлюють щиру подяку директору Суботцівського будинку культури Василю Володимировичу Куцову, який допоміг в проведенні заходу забезпеченням проектором та музичною апаратурою.

На думку вчителів історії,  дуже важливим сьогодні у навчальних закладах України, особливо у школах, мають стати саме такі заходи, які сприяють патріотичному вихованню школярів. Суттєвою формою у цьому процесі є залучення дітей та підлітків до вшанування пам’яті героїв-захисників рідної землі, найкращих традицій, звичаїв, обрядів історичного минулого українського народу.