subottsi.com.ua

Тиждень цивільного захисту 2016

den zahistu 2016З 4 по 8 квітня у Суботцівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів проводився тиждень цивільного  захисту, який у цьому році проходив під гаслом «Цивільний захист – це не жарти, треба всім про це знати». В рамках тижня шкільний бібліотекар Горбатенко О.О. організувала виставку літератури на дану тематику, педагог – організатор Грузін С.В. залучила школярів до  перегляду  відеоматеріалів  про можливі надзвичайні ситуації та алгоритми  дії населення в кожній із них. 

Надзвичайно насиченим і змістовним був День цивільного захисту, який проходив  7 квітня . Почався він із загальношкільної лінійки, на якій члени штабу ЦЗ школи ознайомили особовий склад з планом проведення заходів. Перед присутніми виступила дружина юних рятівників «Спалах» ( керівники О.Є. Пічкуренко,  Л.Б.Нєізвєстна),  яка в оригінальній формі  розповіла про те, як запобігти нещасним випадкам  в школі, природних умовах, побуті.

Протягом дня по всіх класах були проведені бесіди, уроки, вікторини з цивільного захисту. Організовано пройшов процес евакуації учнів з приміщення школи за відповідними сигналами. Після уроків школярі знову вишикувалися на лінійку. Цікаво пройшов захист бліц-газет «Блискавок», у яких учні  ще раз мали змогу показати свої знання  про  порядок дій при різноманітних складних ситуаціях.  Захоплюючими  були  тренування рятувальних ланок учнів 10 та 11 класів під керівництвом вчителя

Захисту Вітчизни Блохіна В.А. та медичної сестри Попової В.Г. Були продемонстровані вправи з надягання та складання  протигазу, надання першої долікарської допомоги потерпілим  з травмами різної тяжкості. Швидше з завданнями справилися випускники, проте у конкурсі капітанів переміг учень 10 класу Братко Сергій.  Насамкінець члени штабу ЦЗ підвели підсумки, про які повідомив начальник цивільного захисту школи Савлук А.Г.

А.М. Дар'єва – начальник штабу цивільного захисту школи