subottsi.com.ua

Участь у форумі науковців 2015

forum2015 2

До Всесвітнього дня науки Академія наук вищої освіти України за підтримки та участі Національної академії наук України 30 листопада 2015 року провела  Міжнародний форум «Науковці та освітяни України в ім’я утвердження миру, стабільності та розвитку суспільства». Метою Форуму є залучення широкого кола науковців та освітян до обговорення питання щодо реального стану та проблем реформування науково-освітянської сфери  України. В рамках підготовки до Форуму  українським  інформаційно-видавничим центром « Галактика» випущено книгу « Науковці та освітяни України», яка є одночасно довідковим та науковим виданням, що містить інформацію про наукові та освітянські установи, вчених, освітян, обдарованих дітей. В книзі можна ознайомитись з їхніми досягненнями та професійними успіхами.

До участі в  Міжнародному форумі запрошувались кращі представники, колективи та установи освітянської галузі. Серед них і Суботцівська загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів, яку представляв  директор школи  Савлук А. Г.  Під час урочистостей школа була відзначена  Сертифікатом учасника Міжнародного форуму, відзнакою « За вагомий внесок у розвиток освіти і науки» та презентаційним виданням « Науковці та освітяни України», на одній із сторінок якого розміщено інформацію про Суботцівську ЗШ І – ІІІ ступенів.  В ній подано короткі відомості про керівників школи, характеристику педагогічного колективу  та матеріали з досвіду  організації  навчально-виховного процесу, досягнення учнів і вчителів, розвиток учнівського самоврядування та співпрацю з громадськістю, батьками учнів та закладами, що розташовані на території сільської ради.

Колектив школи по праву заслужив бути представленим на сторінках цього видання, адже у навчальному закладі створено  умови для навчання, виховання та творчої самореалізації кожного учня: здійснюєтьсядопрофільна освіта та поглиблене вивчення окремих предметів. Школярі мають змогунавчатися у світлих, затишних класах, користуватися бібліотекоюта мережею Інтернет, до їх послуг – спортивний зал, майданчики,майстерня та їдальня. При школі діють гуртки спортивного,технічного та художньо-естетичного напрямів.

Школа є опорною в районі з проблеми «В.О. Сухомлинський і сучасна школа» та методичної роботи, тому традиційним стало проведення на базі навчального закладу районних та обласних семінарів, педагогічної практики слухачів курсів підвищення кваліфікації при Кіровоградському ОІППО імені Василя Сухомлинського. Педагогічний колектив школи завершив роботу над науково-методичною проблемою: «Підвищення якості навчально-виховного процесу шляхом використання педагогічної спадщини В.О. Сухомлинського та сучасних освітніх технологій», результатом чого є підвищення рівня педагогічної майстерності вчителів, та, як наслідок, зростання якості знань учнів. Наші вихованці традиційно є переможцями олімпіад з базових дисциплін, конкурсів та змагань.

У школі працює учнівський парламент, в якому створені комісії для вирішення проблем шкільного життя; у початкових класах діють загони Веселкової країни, проводяться традиційні шкільні свята - «Козацькі забави», свята Хліба, Квітів, Врожаю, Книги, Матері, інтелектуальні конкурси, спортивні змагання, предметні тижні,вечори, екскурсії тощо. Щороку на базі навчального закладу працюєтабір відпочинку «Світанок», де влітку оздоровлюються учні школи.

Колектив школи тісно співпрацює з громадськістю села, батьками учнів та закладами, що розташовані на території сільської ради. Це допомагає в оновленні змісту, форм і методів навчально-виховного процесу, формуванні високоінтелектуальної, духовнобагатої особистості випускників.

Галина Савлук – учитель географії та біології.

Суботцівської ЗШ І – ІІІ ступенів