subottsi.com.ua

Тиждень початкових класів 2015

tijdenpochklasiv2015

З 23 по 27 листопада в Суботцівській ЗШ І-ІІІ ступенів проходив тиждень початкових класів. У цей період кожен учнівський колектив був схожий на рій бджілок, який дружно працював, творив, інсценізував, змагався, декламував. Адже робота тижня була спланована так, щоб заходи охоплювали різні сфери діяльності вчителів і учнів. Несподівані гості, таємничі мандрівки, конкурси, ігри, змагання сприяли розвитку особистості дитини, розкриттю унікальних здібностей, відчуттю віри у власні сили.

Тиждень розпочався святковою лінійкою, під час якої діти показали свої знання і вміння у різних конкурсах, а за це Баба Яга вручила їм ключик від вхідних дверей тижня. Цього ж дня відкрилась виставка  виробів наших маленьких талантів під назвою «Рукотворний дивосвіт». Всі роботи були яскраві , різноманітні, оригінальні. Оформлення виставки на першому поверсі  дало змогу ознайомитися з творчістю не тільки учням, учителям, а й батькам. Так пройшов «День мистецтва».

Наступний «День ерудита» заполонив весь шкільний  простір.

Дві команди унів 4-Б класу змагались в інтелектуальній грі «Скарбничка спостережливих і допитливих (вчитель Абрамова О.М.). Учасники взяли участь у конкурсі загадок, зацікавленість викликав казковий конкурс, капітани не підвели свої команди у виконанні логічних завдань. Самими активними, допитливими і спостережливими були Куцин Анатолій, Швордак Анна, Зубарєв Сергій, Кузьмич Єлизавета, Борідченко Тетяна.

Учні 4-А класу побували на математичному ярмарку(вчитель Горіна Л.Ф.). Там діти здобули вміння швидко орієнтуватися на площині, придбали навички знаходити загадковий предмет, відновлювали зашифровані приклади, розвивали логічне мислення, увагу, пам`ять. Самими вмілими і активними були Лукашова Софія, Кабанкова Анна, Пеєва Даяна.

Учні 3 класу зібралися, щоб відпочити і взяти участь в інтелектуальній грі- змаганні «Казкограй»(вчитель Чевельча О.М.). Суперниками були команди «Казкознавці» та «Всезнайки». Учасники змагались у конкурсах: добавлянки, пантоміма, казкова вікторина. Кмітливість і винахідливість показали капітани команд Коваль Діана та Кобець Ярослав у турнірі «Щаслива нагода». З мінімальним відривом перемогли «Всезнайки».

Учні 1-Б класу показали свою ерудицію у конкурсі-грі «Казкові ерудити»(вчитель Смірнова Н.Г.). Гостей зачарував парад казкових героїв. Діти побували в казковій картинній галереї, підслухали розмови казкових героїв. Справжніми казковими ерудитами стали Жураковська Валерія та Діковіцький Роман, за що і отримали призи.

У «День здоров`я» відбулися веселі спортивні змагання між учнями 4-А та 4-Б класів (вчитель Гупало К.С.). В захоплюючих конкурсах та естафетах учасники команд показали спритність, швидкість, витримку. Перемогу здобула команда учнів 4-А класу.

В літературно-музичній композиції «Горнусь до тебе, Україно!» другокласники вразили  гостей  веселими барвами вишиванок (вчитель Лінчевська Л.А.). Всі присутні на святі виконали Гімн нашої держави . Діти декламували вірші, співали пісні, склали колективний вірш про Україну. Ми переконалися, що підростаюче покоління росте справжніми патріотами.

«День ввічливих і талановитих» запам`ятається учням 1-А класу. В цей день вони мандрували «Абеткою ввічливих» (вчитель Лісовенко О.М.). Чарівна хмаринка ввічливості і вихованості розкрила діткам свої секрети у вигляді краплинок. Діти робили один одному компліменти, виконали завдання від чемного світлофора та вихованих казкових героїв. Підвели підсумок мандрівки віршованими правилами поведінки.

Бібліотечну годину «Лицарський турнір» згадуватимуть учні 3 класу (бібліотекар Горбатенко О.О.). У турнірі  учні були об`єднані у дві команди за кольорами Державного Прапора. Кожен конкурс був творчим , продуманим, оригінальним. Були наявні старовинні предмети побуту,назву і призначення яких повинні були назвати учні. Кмітливішою виявилася команда жовтих.

Завершальним акордом тижня стало свято «Знання – це скарб, а вчитись – ключ до нього».У святі взяли участь всі учні початкових класів. Діти відгадали загадки, пояснили прислів`я,розгадали кросворд, інсценізували казку,всі разом заспівали пісню. Було дуже цікаво та весело. За організацію і проведення свята велика подяка вчителям : Смірновій Н.Г., Чевельчі О.М., Абрамовій О.М. На підсумковій лінійці активних учасників було нагороджено грамотами.

Діти і вчителі плідно працювали, повірили у свої сили, у свій талант і творчість. Нехай тиждень початкових класів уже позаду, та він засвітив на творчому небосхилі школи нові маленькі зірочки. А ми, вчителі, продовжуємо працювати, творити, щоб таких зірочок ставало все більше і більше.

Ольга Миколаївна  Лісовенко - учитель початкових класів  Суботцівської ЗШ І-ІІІ ступенів.