subottsi.com.ua

Суботцівський літній табір «Світанок»

litniy tabir 2015 300x225

Літо-літечко надворі.

-Прощавай,- говорим школі.

Прийшла канікул вже пора –

Дуже рада дітвора.

Літо – найулюбленіша пора року! Ласкаве сонце, свіже повітря і навіть теплий літній дощик дарують усім нам добрий настрій, усмішки, а отже, - здоров’я! що може бути краще за тепле сонечко, запашну травичку, голосне щебетання пташок? 

Літо – час, коли школярі мають можливість відпочити від шкільних клопотів, зміцнити своє здоров’я. Саме з метою реалізації Державної програми відпочинку при Суботцівській школі працював табір відпочинку «Світанок». 

Творча група досвідчених учителів школи розробила проект тематичної зміни «Ми всі господарі природи, тож збережемо її вроду».

Мета і завдання зміни – спрямувати перебування дітей у таборі відпочинку та їх комплексне оздоровлення і відпочинок через використання традиційних та інноваційних форм табірної роботи; формувати позитивну мотивацію на любов до рідної землі, природи, збереження віковічних традицій українського народу.

Пріоритетними напрямками роботи табору «Світанок» були відпочинок, загартування, виховання і розвиток дітей.

Цьому сприяли фізичні вправи на свіжому повітрі, збалансоване харчування, дотримання санітарно-гігієнічних норм відпочинку школярів, належна організація фізкультурно-оздоровчої роботи, дотримання режиму дня, різноманітні виховні заходи.

Щоб зробити відпочинок дітей максимально комфортним і корисним, всі вихователі збиралися на творчі наради. Постійно працював «Банк ідей» для обговорення ефективності виховних заходів. У таборі функціонував виховний центр, де кожен міг знайти справу до душі, мудру пораду, підтримку та розуміння.

З урахуванням віку та інтересів дітей у таборі було створено 10 загонів. У цьому році у «Світанку» відпочивало 135 дітей. Табір працював з 8 годин ранку до 14 години дня. Кожен день у «Світанку» починався із зарядки-лінійки. Діти дізнавалися, що на них чекає у цей день, що відбудеться, що потрібно зробити, до чого підготуватися; підбивалися підсумки минулого дня. У таборі кожен загін мав назву, девіз та власну емблему.

Життя у таборі було таким насиченим, що діти ледве встигали готуватися до виховних заходів, які були дуже яскравими і цікавими. Розпочалося все зі знайомства та підготовки до відкриття табору. У свій перший день у «Світанку» діти брали участь у конкурсі малюнків «Ми любимо свою рідну Україну». У цей же день діти змагалися у конкурсі на кращу емблему та пісню. Далі проводився конкурс малюнків на асфальті «Світ очима дітей», де учні мали можливість продемонструвати власне бачення нашого світу. Переможцем став загін «Сімейка».

Екологічного спрямування були заходи в кожному загоні, які просто зачаровували всіх присутніх і набували конкретного змагального характеру. І ось тут хочеться з великим задоволенням назвати прізвища вихователів кожного загону, які готували такі різноманітні та цікаві заходи: Лінчевська Л. А., Чевельча О. М., Абрамова О. М., Горіна Л. Ф., Смірнова Н. Г., Долинко Н. В., Маленко О. М., Григоровська С. А., Савлук Г. І, Крюченко Н. П.,Борець Л.С., Григоровська Н.П..

Вихователі Савлук Г. І, Григоровська С. А., Крюченко Н. П., Маленко О. М. та Некраса К. С. організували поїздку учнів у приватний зоопарк на Світловодщині. Діти отримали надзвичайно велике задоволення і щиро дякували вчителям за організацію і проведення поїздки. Традиційно учні школи їздили на Чорне озеро. Загін «Українці» (вихователь Савлук Г. І.) відвідав могилу Чемериса Миколи в Коханівці, чиє ім’я носить 7-Б клас. Бібліотекар школи Горбатенко О. О. для всіх загонів табору провела цікавий тематичний захід «Червона книга України». До школи приїздили працівники районної служби по роботі з молоддю, відбувся цікавий діалог з учнями на різні соціальні теми. Директор будинку культури Куцов В. В. щодня запрошував учнів на перегляд цікавих кінофільмів. Це приносило задоволення і радість нашій дітворі.

Усі працівники РЦДЮТ були залучені до роботи у таборі «Світанок». Учитель фізичної культури Блохін В. А. весело та цікаво провів у таборі День спорту. Учні десяти загонів брали активну участь у всіх спортивних заходах, адже здоров’я дітей - це головне. Щиру подяку хочеться висловити старшим вихователям табору Лісовенко О.М. та Фотовенко А. М. за вдалу, добре продуману координаційну роботу з дітьми. Надзвичайно калорійним було харчування в таборі. Тож спасибі всім працівникам кухні Суботцівської загальноосвітньої школи. Висловлюємо подяку приватним підприємцям Сороці О. П. та Сулимі Н. П. за сприяння якісного повноцінного відпочинку учнів.

Дирекція школи, педагогічний колектив доклали максимум зусиль для хорошого відпочинку учнів у таборі.

Непомітно закінчився відпочинок учнів, але літо продовжується. Сподіваємося, що час перебування в таборі «Світанок» діти будуть довго і тепло згадувати.

А наостанок скажем всім: «До зустрічі, найліпші друзі, спасибі вам за світлі дні, що провели в тісному крузі, за те, що всі, мов квіти в лузі, з’єдналися і розцвіли».

О. Є. Пічкуренко  - начальник табору «Світанок»