subottsi.com.ua

Випускний 2015

vipusk2015«Все тече, все змінюється…», - сказав колись мудрий Геракліт. Швидко летять роки, ростуть діти. І вчорашні маленькі «беззубики», які сором’язливо стояли на лінійці, присвяченій святу Першого дзвоника, вже дорослі, впевнені у собі особистості. Позаду в них бурхливе море шкільних буднів, сотні вивчених правил, тисячі виконаних домашніх завдань. Школа – це вже перегорнута сторінка величезної книги життя, а наступна – незвідана даль майбутнього.

30 травня на подвір’ї Суботцівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів з добрими і щирими посмішками зібралися випускники 2015 року. Разом з вчителями і батьками всі дружною ходою попрямували до Будинку культури на святковий випускний бал. Біля пам’ятника загиблим суботчанам до випускників звернувся заступник директора школи з виховної роботи Пічкуренко О. Є. Він закликав присутніх пам’ятати це святе місце і завжди повертатись до свого рідного села.  

Від імені випускників Лісовський Артур та Гладирь Альона поклали квіти до обеліска. Всі присутні вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання. Далі свято продовжилось у залі Будинку культури. До випускників звернувся директор школи Савлук А. Г. Він зазначив, що школа успішно виконала свою високу місію – долучила учнів до знань та громадянського сумління, побажав випускникам знайти свою доріжку у вирі життєвих перехресть та успіхів у здійсненні всіх задумів. Закликав  учнів пам’ятати рідну школу, своїх однокласників, друзів та вчителів.

Традиційно директор школи Савлук А. Г. та завуч Дар’єва А. М. вручили випускникам атестати. До випускників звернулися перша вчителька Абрамова О. М. та класні керівники Свекленко В. О. та Фотовенко А. М.. Також теплі слова учням сказав бувший директор Цугуй В. І., який попросив дітей не забувати свою школу і вчителів. Ще декілька настанов дітям дала Суліма Н. П., яка теж працювала директором школи. Від батьків діти отримала коровай на вишитому рушнику, як символ життя і достатку, який з рук в руки учні передали один одному.

А далі слово надали винуватцям свята –  випускникам. І почалося казкове дійство!  Танцем - флешмобом, який дітям допомогла поставити Ігнатьєва Т. І. – керівник хореографічного гуртка «Едельвейс», розпочалася найцікавіша частина свята. Зі словами вдячності вже колишні учні зверталися до своїх вчителів. Зі сльозами на очах батьки слухали вірші про маму і тата, які прочитали Гладирь Альона та Кузьмич Вікторія. А який же концерт без пісень? В жартівливих словах кожної пісні діти згадали всіх членів педагогічного колективу. Родзинкою балу став танець-вальс у виконанні Гладирь Альони та Чернишова Максима, під ліричну мелодію якого всі учні запросили на танець своїх вчителів і батьків.

Сподіваємося, що всі мрії випускників здійсняться. А наша школа, як турботлива мати, знову буде виховувати дітей, навчатиме їх і готуватиме до дорослого самостійного життя. А цьогорічним випускникам бажаємо бути такими ж романтичними, з іскорками довіри до життя. Щасливої вам дороги!

А. Фотовенко – вчитель англійської мови Суботцівської  ЗШ І – ІІІ ступенів.