subottsi.com.ua

Свято останнього дзвоника 2015

last ring 2015Непомітно промайнув 2014- 2015 навчальний рік, але скільки корисних і цікавих справ залишив він у наших спогадах. Перш за все учні отримали нові знання, мандруючи в цікавій і безмежній Країні Знань, беручи участь в олімпіадах і конкурсах, в численних позакласних  заходах, в  учнівському самоврядуванні та різноманітних спортивних змаганнях.

І ось позаду нелегкі і напружені будні. Учні та вчителі Суботцівської ЗШ І – ІІІ ступенів зібрались на урочистості з нагоди закінчення навчального року -   Свято останього  дзвоника. І хоч надворі все навкруг щедро поливав дощ, настрій в усіх був святковий. А особливої урочистості додавали шкільна форма учнів початкових класів, квіти та вишиванки, в які були одягнені більшість учнів школи.  Вчителі відчували гордість за результати своєї праці, адже серед учнів -  переможці та призери районних і обласних олімпіад і кункурсу- захисту наукових робіт. Серед учнів початкових класів десять відмінників навчання. Більшість учнів проявили наполегливість і старанність у навчанні.

Привітати дітей із закінченням навчального року завітали керуюча справами Знам’янської районної державної адміністрації Слюсаренко О. О. , завідуюча методичним кабінетом райво Колісник Л. М., сільський голова  Борідченко А. В., голова батьківського комітету школи Довганюк В. А., колишній директор школи Суліма Н. П., вчителі, батьки.

Підвів підсумки навчального року та привітав присутніх  із Святом останнього дзвоника  директор школи Савлук А. Г. Він також вручив дипломи  призерам районних олімпіад та конкурсів та учням, що стали переможцями загальношкільного конкурсу  «Учень року». Нагороди отримали : у номінації «Інтелект року» - учениця 8 класу Михалевич Альона,;  у номінації «Талант плюс творчість» - учень 9 класу Карнаухов Родіон; у номінації «Надія школи» - учениця 3 класу Швордак Анна.

З  вітальним  словом до учнів та вчителів звернулась керуюча справами райдержадміністрації Слюсаренко О. О.  Вона, вітаючи всіх із святом,  відзначила творчу співдружність педагогічного та учнівського колективів  у навчально-виховному процесі, закликала всіх учнів бути справжніми патріотами нашої держави, побажала випускникам  твердо і впевнено прямувати до досягнення своєї мети,   вручила подяки переможцям олімпіад та вчителям, що їх підготували. Завідуюча методичним кабінетом райво Колісник Л. М. побажала творчих успіхів у майбутньому   як педагогічному колективу так і учням школи та вручила подяки переможцям конкурсів. Сільський голова Борідченко А.В. відзначив, що цей день є особливим для одинадцятикласників, адже останній шкільний дзвоник для них сповістить про закінчення дитинства і початок нового самостійного, дорослого життя. Частина випускників продовжить навчання, а частина розпочне свою  трудову біографію. Та де б ви не були – хай щастить вам в усіх ваших починаннях. Зі словами подяки до вчителів звернувся голова батьківського комітету школи  Довганюк В. А. Привітали одинадцятикласників із закінченням школи їх перша вчителька Абрамова О. М., класний керівник Свекленко В. О. та від батьків мама  випускниці  Лаврикової Юни. 

Зворушливими були  вітання  випускникам  найменших учнів  - першокласників ( класний керівник Лінчевська Л. А.). На згадку про школу учні середніх та старших класів подарували одинадцятикласникам подарунки. Святкового настрою всім додавав духовий оркестр (керівник Оношенко В. С.) та музичний супровід  під керівництвом директора Будинку культури Куцова В. В. і педагога- організатора Грузін С. В. Диригентами свята були ведучі : заступник директора з виховної роботи Пічкуренко О. Є. та члени учнівського парламенту Карнаухова Любава і Карнаухов Родіон. Святкову атмосферу  доповнювали пісні у виконанні учнів: Карнаухової Л., Карнаухова Р., Фуженко В., Лукашової С., Потапенко Ю., Корецької А., Балич А. Зі словом-відповіддю виступили  випускники. Вони подякували рідній школі за всі одержані знання, адресували слова вдячності учителям та працівникам школи, батькам.  Від випускників та учнів школи вчителі та гості свята  отримали  букети запашних весняних квітів.

Всі учні на святі переконалися, що наполеглива праця протягом навчального року приносить плідні результати і слід докладати зусиль, щоб ввібрати в себе ту палітру знань і вмінь, яку їм  дарують дорослі. Попереду багато справ. Тож дорослим і учням миру, здоров’я і добра, удачі та натхнення.

А. Савлук - директор Суботцівської ЗШ І – ІІІ ступенів.