subottsi.com.ua

Свято Перемоги 9 травня 2015

9 travnya 2015У ці травневі дні ми віддаємо шану пам’яті тим,хто загинув на фронтах Другої світової війни та висловлюємо слова вдячності живим. Шкода,що все менше ветеранів ми бачимо на святі. Але рідні, близькі ветеранів  щорічно приходять до пам’ятників 9 травня, щоб пом’янути і згадати обпалені війною імена. Швидко, мов весняні струмки,  збігають роки, квітнуть дерева, приходять у світ нові покоління. Але не старіє, не зникає пам’ять тих літ. Вона живе у  спогадах бійців, у суворих монументах, які є свідками  грізних років і переможних боїв.

Не став винятком і цьогорічний травень. Задовго до пам’ятної дати учні школи впорядковували меморіальний комплекс « Гармата» та братську могилу у центрі села, відвідували ветеранів  війни. А 8 травня у всіх клас ах пройшов єдиний урок пам’яті, під час якого учні переглядали відеофільми військової хроніки, слухали спогади очевидців тих грізних часів,  розповідали про бойові подвиги своїх рідних та про останні події на сході України , де не стихають постріли.

9 травня на подвір’ї Суботцівської загальноосвітньої школи зібралась дружна шкільна родина.  Урочистою ходою, колона , прикрашена  різнокольоровими кульками, квітами,антивоєнними гаслами  вирушила до  сільського Будинку культури та  меморіального комплексу. У багатьох учнів на одязі був прикріплений  символ примирення -  квітка червоного  маку. До присутніх суботчан зі словом вітання звернулися сільський голова Борідчено А. В., керуюча справами  райдержадміністрації Слюсаренко О.О. Від ветеранів  до підростаючого покоління звернувся   колишній директор школи, свідок тих часів  Цугуй В. І. Хвилиною мовчання присутні вшанували  пам’ять всіх загиблих на фронтах війни. Учні поклали квіти до пам’ятника загиблим воїнам. Далі урочистості продовжилися святковим концертом, в якому взяли участь працівники Будинку культури, учні школи,  учасники художньої самодіяльності.